Webhotellet – portalen til din virksomhed

Vi lever i dag i en globaliseret verden

Webhotellet – portalen til din virksomhed – Vi lever i dag i en globaliseret verden, hvor handelen foregår på tværs af landegrænser og sågar på tværs af kontinenter. Alle verdens varehylder er åbne, og ofte er netop den vare eller service man søger ikke længere væk end et enkelt opkald eller et klik på et website.

Hvis du er virksomhedsejer eller vareproducent, er det derfor en god idé at investere i en ordentlig hjemmeside, som afspejler virksomheden og dens produkter på bedste vis. På den måde vil du kunne tiltrække kunder langvejs fra, og hvem vil ikke gerne udvide sit kundekartotek?

Men inden du opretter en hjemmeside, er der først nogle ting, du skal gøre dig klart. Hvad ønsker du dig i forhold til design, pris, plads, brugervenlighed, webhotel, domænenavn osv. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, da der er uendelige muligheder på markedet, og flere forskellige indretninger og størrelser.

Hjemmesideguide for begyndere

Hvis du aldrig før har beskæftiget dig med hjemmesider, er der mange ting, der kan virke forvirrende for det utrænede øje. Her er en lille miniguide til den uerfarne hjemmesideopretter, som forklarer nogle af de vigtigste begreber og ord inden for hjemmesideverdenen.

Domænenavne

Et domænenavn er en hjemmesides adresse på internettet, og derfor er det vigtigt at tænke over, hvilket domænenavn du ønsker dig. Dine kunder eller brugere vil indtaste domænenavnet i browseren, hvorefter de vil blive ført hen til dit website. Det er altså vigtigt at domænet er både nemt at huske og skrive.

De fleste domænenavne koster penge og kan købes hos din webhosting-udbyder. Få steder kan du få et domænenavn kvit og frit, men så har du heller ikke frihed til 100% at vælge dit eget navn.

Webhosting og webhoteller

Webhosting er en serviceydelse, som man køber sig til. Servicen gør det muligt for dig at publicere materiale på internettet, og for at sikre den bedste sikkerhed på din hjemmeside er det en god idé at placere dit materiale, f.eks. billeder, hos en webhosting-udbyder.

Et webhotel er en server, hvor hjemmesider gemmes på. Disse er tilsluttet en hurtig internetforbindelse for at sikre hjemmesidens hastighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *