Open source systemer

Open source systemer er blevet meget udbredte

Open source systemer er blevet meget udbredte og anvendes af millioner af hjemmesideejere. Der findes rigtig mange udbydere og der kommer flere og flere til.

Der er dog ingen tvivl om at store udbydere som WordPress, Joomla! og Drupal sidder på store dele af markedet. Det er en række af de førende open source systemer, der rummer hver deres styrker og svagheder.

Det er vigtigt at du er opmærksom på dine behov og ikke mindst hvilken funktionalitet hjemmesiden skal have. Det er nemlig afgørende for hvilken webløsning du bør vælge.

Et fantastisk værktøj i din SEO optimering

De førende CMS-systemer

Skal der nævnes ét førende CMS-system, må det afgjort være WordPress. De har den største markedsandel, tilbyder de fleste funktionalitetsmuligheder og ikke mindst det mest brugervenlige system.

Omvendt er et system som Joomla! mere velegnet, hvis du ønsker at have en webshop. WordPress er primært for brugere med ønsket om en blog eller en standardiseret hjemmeside.

Er dit behov derimod en webshop, vil et system som Joomla! være et bedre alternativ. I det tilfælde vil der ligeledes findes udbydere som Magento og PrestaShop.

Alt kommer i sidste ende ned til dine behov, men skal der nævnes tre førende CMS-systemer, må det uden tvivl være følgende:

Fælles for mange CMS-systemer, er at de giver dig muligheden for at få en rigtig god og billig hjemmeside.

Hvorfor vælge et “åbent” CMS?

Et open source system er en betegnelse for “åbne” systemer, hvor kildeteksten og kildekoden er åben. Det betyder at eksterne programmører og webdesignere har mulighed for at bidrage, bl.a. via plugins. Det betyder ligeledes at man som hjemmesideejer, ikke behøves at udvikle siden fra bunden.

Dette er blot to fordele ved et open source CMS, som gør det til et godt valg. Open source giver nemlig frihed til at justere kildekoden, efter ens egne behov.

Der er mange argumenter for at vælge et “åbent” CMS og du får her tre af de elementære grunde:

  • Billig hjemmeside med udgangspunkt i et eksisterende system.
  • Nemt og brugervenligt at benytte og redigere i.
  • Mange plugins og funktionalitetsmuligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *