Logo design handler om visuel identitet

Formålet med et godt logo design

Formålet med et godt logo design er at udarbejde et grafisk ikon/symbol der enkelt favner, eksponerer og identificerer en virksomhed rent visuelt. Gennem det gode logo identificeres virksomheden enkelt og hurtigt, ligesom der gennem virksomhedens logo skabes en stærk branding og genkendelse af denne.

Et godt logo er en vigtig del af din online strategi

Design- og udformningsmæssigt bør et logo tænkes som virksomhedens grafiske DNA

Design- og udformningsmæssigt bør et logo tænkes som virksomhedens grafiske DNA og således både signalere hvem afsender er samt at logoet appellerer til virksomhedens målgruppe. Farver og former i logoet tilrettelægges i designfasen, så det også fortæller lidt om virksomheden. Ift. udformningen er der naturligvis forskel på hvilke farver og former der virker for henholdsvis et statsautoriseret revisionsselskab og for en tyggegummifabrikant – både i forhold til enkelthed, kontraster, skrifttyper osv.

Virksomhedens logo

Virksomhedens logo kan som sagt udformes som et ikon eller symbol. Derudover kan det også være en tegning, en stiliseret logotype eller en kombination af både skrift og symbol. Det bør læne sig tæt op af virksomhedens grafiske profil og sammen med denne tegne virksomhedens samlede visuelle identitet der dikterer en ensartet brug af virksomhedens grafiske virkemidler såsom farver, grafik, logo, skrifttyper osv.

Et logo bør derfor altid være et både unikt, særegent og let identificerbart

Et logo bør derfor altid være et både unikt, særegent og let identificerbart symbol med høj genkendelsegrad. Synonymt med logo er bomærke, navnetræk og virksomhedsikon.

Nært beslægtet med logoet er et brand, brand logo eller logotype, der ligesom et firmalogo identificerer et firma, en virksomhed, en organisation eller identificerer et produkt eller en produktfamilie.

AGrafisk er specialiseret i visuel identitet og logo design og har siden starten af 90′erne designet logoer, loogotyper og brand logoer for en række små og store virksomheder, statsorganisationer, offentlige instanser og foreninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *