Lav din egen YouTube kanal

En tilpasset YouTube kanal kan, udover at fungere som interaktionsplatform, også sende viewers videre til din hjemmeside og ligeledes styrke din SEO via links til din hjemmeside

Lav din egen YouTube kanal – En tilpasset YouTube kanal kan, udover at fungere som interaktionsplatform, også sende viewers videre til din hjemmeside og ligeledes styrke din SEO via links til din hjemmeside. Med andre ord kan det være et særdeles godt værktøj til online markedsføring.

Men hvordan opretter og tilpasser du så en kanal? Det får du hjælp til nedenunder.

Sådan kommer du i gang

Først og fremmest skal du logge på med din Google eller Gmail konto. Hvis du ikke allerede har en konto, skal du oprette en ny.

Efter login, kan du uploade din(e) video(er) til YouTube kanalen. På siden for uploads findes der information omkring formater, længder og størrelser på videoer, ligesom der er mulighed for at linke din kanal til forskellige sociale medier. Nederst på siden finder du også et link til Creator’s Corner, hvor du kan få mere hjælp og inspiration til videoproduktion.

Når du er færdig med at uploade videoer er det tid til at tilpasse og personalisere YouTube kanalen. Vælg “Min kanal” under dit profilnavn i øverste højre hjørne.

Under “Min kanal” er det muligt at sende bulletins til abonnenter og venner, give kanalen et navn og knytte søgeord til den. Du kan også vælge moduler til kanalen, samt rode med temaer og farver.

Lav dit eget tema

Der findes allerede en del temaer som du kan anvende, men du har også mulighed for lave dit eget.

Det er bl.a. muligt at ændre skrifttype, linkfarve, titeltekstfarve, brødtekstfarve og baggrundsfarve. Den bedste funktion er dog at du selv kan uploade et baggrundsbillede – dog må billedet maksimalt fylde 256 kb og skal være i .jpg eller .gif format. Er du god til grafik, kan du derfor selv lave et fedt baggrundsbillede til din kanal i enten Gimp eller Photoshop. Baggrundsbilledet uploades til din kanal og du har nu din helt egen YouTube kanal, ligesom du vil have den.

Du har også muligheden for at søge efter baggrundsbilleder til YouTube på Google. Jeg har også hjulpet dig en smule og linket til to sider nedenfor.

  • BackgroundTube – her findes masser af baggrundsbilleder, men du kan også hente 10 templates der kan redigeres i f.eks. Gimp eller Photoshop.
  • Squidoo – her kan du hente 17 gratis baggrundsbilleder.

Vigtigheden af en tilpasset YouTube kanal

Om du bruger din YouTube kanal til private eller forretningsmæssige formål gør ikke den store forskel, da det altid vil være en god investering at tilpasse sin kanal. Det sender et professionelt signal til omverdenen og skaber sammenhæng mellem kanalen og din hjemmeside rent designmæssigt.

Billeder på hjemmesiden leveret af Odense fotografen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *