Lav automatisk backup af din WordPress blog

Langt de fleste udbydere laver en automatisk backup af din blog

Lav automatisk backup af din WordPress blog – Langt de fleste udbydere laver en automatisk backup af din blog og dine filer, men gratis steder som WordPress.com og visse andre billige løsninger tilbyder ingen form for backup af dine ting. Så en af de første ting du skal have styr på omkring din blog er om bliver der lavet backups, om det er noget som kan købes eller er det bare ikke muligt. Du kan med denne webhotel guide finde de webhotel-udbydere som tilbyder backup som en del af pakkeløsninger, som også kigger på webhotel priser.

Hvis det ikke er en mulighed, findes der heldigvis plugins til din WordPress blog som kan klare opgaverne for dig.  Det gode ved disse plugins er at de kan uploade din backup-fil til Dropbox, så du altid har den et sikkert sted. Du kan ligeledes sætte den til at lave en backup automatisk for dig, så den kan gøre det midt om natten hvor der ikke er nogen på bloggen.

De to plugins jeg synes bedst om er “WordPress Backup to Dropbox” og “BackWPup”. Grunden til jeg bruger to forskellige er at mine blogs ligger to forskellige steder, hvor der er forskellige rettigheder til hvad man må og kan, samt hele problematikken omkring “php safe mode” og om den er “on” eller “off”.

Og i sidste ende kommer det an på stabilitet og sikkerhed på serverne, derfor vælger 95% af alle webhotel-udbyderne at køre med “safe mode on”.

Hvad betyder det så at den er “on”? Det betyder at der er en “time limit” på 30 sekunder, hvilket vil sige at enhver opgave skal være afsluttet på under 30 sekunder. Men der er også en memory limit på 32MB. Hvilket igen har indflydelse på hvor stor fil der kan laves ved selve backuppen.

Og det er her de forskellige plugins kommer ind i billedet.

WordPress Backup to Dropbox (safe mode off)
Er det mest brugervenlige, du installerer og aktiverer det. Så godkender du det op mod din Dropbox konto og du er kørende, mere er der ikke i det. Men problemet med dette plugin er at din blog lynhurtigt bliver stor, og hvis din webhost kører med “php safe mode on”, så kan du ikke bruge dette plugin.

BackWPup (safe mode on)
Bruger du dette plugin, så kan du bedre kontrollere hvad der skal laves backup af og hvad der ikke skal. F.eks. laver jeg “kun” backup af databasen og de filer/billeder jeg har uploadet, det gør at min backup fylder mindre end 20 mb. Og i sidste ende er det jo også kun det som er et “must have”, resten kan du hurtigt downloade og installere på din blog. Har du ikke selv har lavet dit WordPress theme, kan det være en god idé at lave backup af dine WordPress themes.

Læs mere om hjemmeside optimering her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *